Tussendoortje

Voordat ik met een blog kom over de bronst van de edelherten die ik drie weken heb mogen volgen, even een klein tussendoortje van een dagje in een hutje op de hei.

Begin september samen met twee andere fotografen terug gegaan naar de hut van Han Bouwmeester op de Lemelerberg. De heide was paars en de begin van de vogeltrek was een feit. Na een uurtje rijden waren we precies met zonsopkomst ter plaatse en namen we plaats in de ruim opgezette hut. Na twee en half uur wachten begonnen we elkaar toch zorgelijk aan te kijken waar de vogeltjes nou bleven. Er was echt niets te zien. Gelukkig kwamen er op verschillende momenten van de dag toch vogeltjes naar hun wasplekje. Hieronder een kleine selectie.

Naast de vele vinken, kwamen er ook wat groenlingen op bezoek. Zoals gezegd stond de heide mooi in bloei en geeft dat een leuke kleurige achtergrond.
Soms kregen we bezoek van een redelijk grote groep puttertjes. Voornamelijk jongen die nog geen volledige kleur hadden achter hun snavel. Deze was al aardig op weg....
Om toch wat varieteit in de foto's te geven, hier een foto van een bonte vliegenvanger met een andere soort achtergrond
Ik dacht eventjes aan een tuinfluiter, maar dit bleek een fitis te zijn.
De grootste bezoeker van die dag was toch wel de grote bonte specht die af en toe ook eens een slokje water kwam halen en zelfs even in bad ging. Met deze foto, ben ik persoonlijk erg blij.

Zo’n dag in een hut, blijft toch een beetje soorten fotograferen. Je hebt maar enkele stekjes die naar je zin zijn en daar fotografeer je al de soorten die langskomen op. Ondanks dat het een erg gezellige en leuke dag was met een hoop mooie momenten, merk ik toch dat ik meer toe ben als fotograaf aan het creatieve. In het volgende blog zal ik proberen hier wat meer op in te gaan.

Geef een reactie

Jouw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.


*