Soms zit het mee……. Soms zit het tegen………

Iedereen kent het waarschijnlijk wel. Je hebt soms van die dagen dat alles tegen lijkt te zitten. Gelukkig brengt de dag van morgen dan weer hoop en zit het weer een beetje mee. Het leven komt met vallen en opstaan en door uitdagingen aan te blijven gaan, dingen die niet werken los te laten en vooral naar je eigen hart en geluk te luisteren, redden we het allemaal wel in deze bizarre maar mooie wereld……..

Vorig- en dit weekend even wat tijd genomen om er met de camera op uit te trekken. Zowel vorige als deze week heb ik verschillende boslocaties bezocht samen met een collega om op zoek te gaan naar de herfstkleuren. Het blijft leuk om samen op pad te gaan. Zo leer je van elkaar en probeer je samen tot de mooiste beelden te komen.

Vooral de lariksen gaven prachtige kleuren, maar zijn ow zo moeilijk om een leuk plaatje van te schieten. Ik weet eerlijk gezegd niet wat ik van deze foto moet denken. Ik mis wat……..
De meeste fotografen zijn in de herfst op zoek naar prachtige kleuren in het bos en fotograferen dit dan met meestal een redelijke tele-lens om zo de kleuren goed uit te laten komen. Bij het gebruik van een groothoeklens krijg je namelijk al gauw een ' 'te' wijds beeld waardoor lucht en andere obstakels mee gaan doen die je eigenlijk niet in beeld wilt hebben. Na een korte cursus macro-fotografie gegeven te hebben aan Jaap (mijn collega), wilde ik toch op zoek naar een beeld met de groothoeklens. Een logisch vervolg van de minimacrocursus ( wie doet er aan scrabble of wordfeud ) was om eens een paddestoel te fotograferen met een groothoeklens. Wat mij betreft een lastige opgave omdat alles mee moet doen in beeld. De paddestoel, de omgeving, de achtergrond, de dieptewerking, het licht, de kleuren…..noem het maar op. Het moet een totaalplaatje worden. In deze omgevallen boom vonden we een onderwerp waar we iets mee konden……..
Mijn resultaat van de groothoekopname. Wat mij betreft een redelijk geslaagde. Hij had mooier kunnen zijn, als er wat meer licht op de paddestoel had geschenen…..Het idee achter de foto : De paddestoel groeit in het bos op de vreemdste plekken. Zo ook uit stronkjes van omgevallen bomen. De omgevallen boom neemt je mee het bos in waar in de achtergrond de bomen nog goed zichtbaar zijn…..

Afgelopen vrijdag aan het einde van de middag zelf op zoek gegaan naar mooie herfstkleuren, maar al gauw zag ik de lucht open trekken en het mooie licht de wolken prachtig opkleuren. Ik besloot om naar de polder te rijden om daar te proberen de zonsondergang te fotograferen.

Ik vond bij het Nijkerks gemaal een mooie steiger waar ik dacht wel iets mee te kunnen. Toen ik de steiger opliep vloog er zowaar een ijsvogeltje weg. Mijn bloed ging direct weer sneller stromen….. Uiteindelijk eindigde de avond zwaar balend op het puntje van het lagere gedeelte van de steiger……. waarom? ………. lees verder…….
Ik was bezig met dit paaltje (had deze foto al gemaakt ), maar zag beneden in het water allerlei schuim voorbij komen waarvan ik dacht dat ik er iets mee kon. Vooral de draaiende kolk die rechtsonder in deze foto nog terug te zien is inspireerde mij. Ik moest mijn statief heel laag zetten en tegen het paaltje aan gaan fotograferen. Ik was er zo mee bezig dat ik niet oplette en van het een op andere moment zag ik mijn filterhouder met 3 filters het water in plonzen. Er ging van alles door me hoofd. Er achter aan duiken, Schoenen en broek uit en gaan voelen, maar zoals op de vorige foto te zien is , betreft dit een aanlegsteiger en het bleek inderdaad veel te diep om in het water te gaan graaien. Zwaar balend mijn spullen ingepakt en huiswaarts gegaan. Drie LEE filters en een filterhouder komen toch overheen met een waarde van 400 euro. Nu ben ik niet zo materialistisch ingesteld, maar het was toch even "minder leuk".

Na een paar telefoontjes een schepnet opgehaald en diezelfde avond in het pikkedonker aan het scheppen geweest. Helaas niets meer te vinden. De volgende ochtend was het behoorlijk mistig en ik besloot nogmaals te gaan scheppen naar de filters. Ook dat werd niks, dus dan toch maar wat foto’s maken.

Ook dit soort plaatjes vind ik leuk om te doen. Een heel simpel beeld wat door de mist mogelijk was. Soms zit het tegen……soms zit het mee….

Water trekt me altijd wel dus vandaag met collega Jaap een bezoek gebracht aan een bosgebied waar een beek doorheen loopt. Het was een sombere , maar prachtige ochtend. De beek bleek vorige week behoorlijk uit zijn oevers te zijn getreden. Dat had natuurlijk helemaal geweldig geweest om te kunnen fotograferen, maar ook nu hebben we een aantal mooie plekjes gevonden waar we ons goed hebben vermaakt met de beek in combinatie met de herfstkleuren.

Een wat "standaard" plaatje wellicht, maar blijft prachtig om te zien. De weerspiegeling in de beek was erg mooi.
Deze waterval had ik vorig jaar ook al bezocht. Een erg lastig watervalletje om leuk op de foto te krijgen. Wederom een poging gedaan….
Deze stroming is er gekomen door het hoge water. Jaap en ik zijn er bijna wel een uur mee bezig geweest om het beeld te krijgen wat we wilde. Dit is de landscape versie. Ik vind persoonlijk de portrait versie mooier, maar dat is voor een ieder uiteraard verschillend en daarom laat ik ze beide zien.
Titel van de foto " Golden Moments". Ik ben er erg blij mee. Voor een grotere versie zie galerij - Bos en Tuin.

Ik ga ervan uit dat volgende week het mooie van de herfst wel geweest is en ben dan van plan de vogelhut weer winterklaar te maken en het strand te bezoeken voor de strandvogels.

Spreken mijn foto’s aan en wil je iets leren van de manier waarop ik tot mijn foto’s kom, neem dan contact met me op, dan kunnen we tegen een kleine vergoeding een mooie locatie uitzoeken en zal ik je zoveel mogelijk proberen bij te brengen………Ik moet toch ergens het geld voor nieuwe filters vandaan halen hahaha.

Geef een reactie

Jouw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.


*