een rustige zomer

Het laatste blog wat ik schreef is eigenlijk alweer veel te lang geleden. Als co√∂rdinator van IVN Barneveld Fotowerkgroep en bestuurslid van VNF Nijkerk gaat er een hoop tijd aan organiseren en dergelijke. Ook leuk, maar daardoor ook wat minder tijd om tijdens de lange avonden op pad te gaan. Na het organiseren van de jaarlijkse fotowedstrijden en openbare avonden nu eventjes de tijd om weer eens een kort blogje te schrijven en jullie wat foto’s te laten zien van de uitstapjes die ik heb gemaakt.

Begin augustus een dagje naar de duinen van Noord Holland geweest om eens flink te wandelen en naar boomkikkers te zoeken. Ik had ze nog nooit gezien. Ik zocht naar kikkers van 3 a 4 cm, maar al snel bleken ook de kleine kikkertjes die ik zoveel zag boomkikkers te zijn. Het zijn ware klimmers. Erg leuk om te zien. Dit kikkertje is ongeveer 1,5 cm groot.
Begin augustus een dagje naar de duinen van Noord Holland geweest om eens flink te wandelen en naar boomkikkers te zoeken. Ik had ze nog nooit gezien. Ik zocht naar kikkers van 3 a 4 cm, maar al snel bleken ook de kleine kikkertjes, die ik zoveel zag, boomkikkers te zijn. Het zijn goede klimmers. Erg leuk om te zien. Dit kikkertje is ongeveer 1,5 cm groot.
Aangezien het zeldzame kikkertjes zijn werd ik heel enthousiast van dit exemplaar. Deze kleine rakker was waarschijnlijk net uit het water gekomen ( zijn staart zit er nog aan) om volwaardig kikker te gaan worden.
Aangezien het zeldzame kikkertjes zijn werd ik heel enthousiast van dit exemplaar. Deze kleine rakker was waarschijnlijk net uit het water gekomen ( zijn staart zit er nog aan) om volwaardig kikker te gaan worden.
lt6a7004b
Tijdens de bloeitijd van de struikheide is de Posbank bij Rheden altijd een mooie locatie mede omdat het heuvelachtig is. Veel fotografen kennen daar de mooiste plekjes dus meestal sta je er niet alleen. Zeker tijdens een mistige zonsopkomst is het er best druk, maar ow zo prachtig om daar de zon op te zien komen. Deze foto is op een ander tijdstip van de dag gemaakt. Toen we op de parkeerplaats aan kwamen rijden stond de regenboog precies op een mooie plek. Snel de camera gepakt en een foto gemaakt van de regenboog. Al snel was de regenboog weer weg en was er helaas geen tijd om met filters en een mooier plekje en foto te maken.
Augustus en september staat ook altijd in het teken van de bronst van de edelherten. Dit jaar eens niet naar het Nationale Park geweest , maar voor de bronst begon mijn geluk beproeft op een andere locatie. Op een mooie avond, kwam deze oude heer (met ongelijk gewei) langs gelopen.
Augustus en september staat ook altijd in het teken van de bronst van de edelherten. Dit jaar eens niet naar het Nationale Park geweest om te fotograferen , maar voor de bronst begon mijn geluk beproeft op een andere locatie. Op een mooie avond, kwam deze oude heer (met ongelijk gewei) langs gelopen.
Zoals gezegd veel gedaan voor de fotoverenigingen. Met beide verenigingen gaan we ook maandelijks op excursie. Deze foto is daar een resultaat van. Een rij populieren met verschillende groentinten nodigde mij uit voor een creatief beeld. In dit geval een scherpe foto in photoshop bewerkt tot deze.
Zoals gezegd veel gedaan voor de fotoverenigingen. Met beide verenigingen gaan we ook maandelijks op excursie. Deze foto is daar een resultaat van. Een rij populieren met verschillende groentinten nodigde mij uit voor een creatief beeld. In dit geval een scherpe foto in photoshop bewerkt tot dit.
lt6a6960b
In tegenstelling tot de vorige foto is deze foto wel tot stand gekomen met de instellingen vanuit de camera. Ik vind dit erg leuk om te doen. De foto’s worden niet door iedereen gewaardeerd, maar ik zie dit als kunst en ben erachter gekomen dat ik toch meer naar de kunstige foto’s toe wil.
Dan zijn er sinds vorig jaar bandheidelibelle in de buurt gevonden. Je ziet dan allerlei plaatjes op internet en Facebook verschijnen en wil er dan zelf toch ook nog even kijken. De opkomende zon scheen op de vleugels van de libelle wat een prachtig goud effect gaf.
Dan zijn er sinds vorig jaar bandheidelibelle hier in de buurt te zien. Je ziet allerlei plaatjes op internet en Facebook verschijnen en wil er dan zelf toch ook nog wel even kijken. De opkomende zon scheen op de vleugels van de libelle wat een prachtig goud effect gaf.
Mijn persoonlijke favoriet die ik dit jaar tot nu toe heb gemaakt. Een andere kijk op de bandheidelibelle.
Mijn persoonlijke favoriet die ik dit jaar tot nu toe heb gemaakt. Een andere kijk op de bandheidelibelle.
Oktober mochten we nog lekker twee weken op vakantie. De reis ging onder andere naar Oostenrijk, waar we, na een behoorlijke beklimming, bij deze klein maar prachtige waterval terecht kwamen. Genieten!
Oktober mochten we nog lekker twee weken op vakantie. De reis ging onder andere naar Oostenrijk, waar we, na een behoorlijke beklimming, bij deze klein maar prachtige waterval terecht kwamen. Genieten!
Oktober gaf al herfstkleuren. Bij het zien van de spiegeling in het water wist ik al wat ik wilde. Een schilderijtje.......
Oktober gaf al herfstkleuren. Bij het zien van de spiegeling in het water wist ik al wat ik wilde. Een schilderijtje…….

Ik hoop deze herfst tijd te vinden voor meer schilderijen en paddestoelen en jullie dan snel weer een blogje te kunnen laten lezen.

tot snel

2 thoughts on “een rustige zomer


  1. Prachtige opnames Jaco. De boomkikkertjes staan er mooi op. Leuk dat je ook een kikkertje met nog zijn staart heeft. De schilderachtige opnames vind ik ook zeer fraai.
    Groeten,
    Roos


  2. Wat een leuke blog. En een paar prachtige foto’s. De boomkikkertjes, die blijven leuk, het klimmende kleintje is echt super. de regenboog foto vind ik de mooiste van de serie, zo’n foto had ik graag zelf gemaakt deze zomer (hei en regenbuien had ik wel,maar geen regenboog). De kunstzinnige foto’s vind ik iets minder,hoewel ik de tweede wel erg leuk vind. Dat geldt ook voor de heidelibelen, wel herkenbaar maar toch heel origineel en creatief. De herfstsfeerplaatjes geven mij zin om erop uit te gaan,hopelijk werkt het licht de komende dagen mee,want de herfstkleuren zullen snel op de grond liggen nu.
    groetjes Ghita

Geef een reactie

Jouw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.


*