Afscheid

Deze laatste blog schrijf ik voor mijn grote liefde, mijn Jaco  omdat hij dit niet meer zelf kan en ik het belangrijk vind dat zijn werk blijft bestaan!

Nog zoveel plannen samen….nog zo vol ideeën….midden in het leven….met stomheid geslagen.
Mijn lieve Jaco is op donderdag 1 februari heen gegaan. Het blijft zo onwerkelijk.

In januari is Jaco nog gaan fotograferen met zijn maatje Jaap. Jaco keek ernaar uit. Het weer was wat bewolkt en het duurde even voordat de ijsvogel zich liet zien. Het licht was niet optimaal & de foto’s zijn niet allemaal scherp dus Jaco zou ze waarschijnlijk niet gedeeld hebben……
Het valt me ook zwaar om zijn laatste foto’s van die dag te plaatsen maar ik weet dat Jaco foto’s maakte om te delen dus bij deze de foto’s van het uitzicht van de hut en van de ijsvogel.

foto1
foto2

Eind januari hebben we met z’n tweetjes nog een heerlijke wandeling gemaakt, we genoten zo van elkaar en de natuur. Jaco kwam graag in de natuur van “zijn” omgeving. Op de terugweg naar huis is hij nog extra omgereden zodat hij nog meer van deze mooie natuur aan me kon laten zien! We hebben er zo van genoten! Zoals van zovele kostbare momenten samen!

Jaco was een voorbeeld voor velen en heeft vele mensen mogen inspireren. Fotograferen was zijn passie en hij hield graag presentaties om aan iedereen Gods wonder, de mooie natuur om ons heen, te laten zien. Hij bracht graag een boodschap met zijn foto’s en presentaties. Helaas heeft hij zijn laatste presentatie niet meer mogen geven…..

Liefje, ik ben zo dankbaar voor de manier waarop je mij naar de natuur en de dingen om ons heen hebt laten kijken. En alles wat je me hebt geleerd, laten zien & gedeeld hebt. In jouw hut samen, de ijsvogel samen fotograferen, naar het Hallerbos, de havik samen fotograferen, de mooie waardevolle momenten op de vakanties naar Oosterijk & Italië, waar we watervallen hebben gezien, samen geskied hebben, de Dolomiti met zijn mooie natuurverschijnselen! zo bijzonder mooi om te zien!! De verschillende jaargetijden met hun hoogtepunten & kleuren. Het was een genot om alles met je mee te maken & jou te zien fotograferen!! Zoveel mooie & waardevolle herinneringen aan jouw!! Dit zal voor altijd bij me blijven. Dankbaar ook dat ik me jouw echte liefde mocht noemen, dat we zoveel konden delen samen & de liefde die ik van je heb mogen ontvangen & voelen maar ook geven. Onze tijd samen was zo intens.
Je liefde, puurheid, eerlijkheid, levenslust, creativiteit, doorzettingsvermogen & behulpzaamheid tekende jou voor mij als een prachtig persoon! Jij hebt mij een beter mens gemaakt.

Zoals je zelf ook omschreef in je blog:
Liefde is mooi en puur. Zeker als je het terug krijgt en zeker weet dat het voor altijd zal zijn. Echte liefde overwint alles (zelfs de dood) en geeft een fantastisch gevoel. We hebben bij elkaar de echte liefde gevonden, waar ik ontzettend blij mee ben & dankbaar voor ben!!

Voor altijd in mijn hart

Jouw Mariëlle

2 thoughts on “Afscheid


  1. Lieve Mariëlle, Corrie en Koos,
    Afgelopen zondagavond zat ik tegenover jullie (Corrie en Koos) bij een etentje en jullie hebben veel verteld over Jaco. Prachtige website, schitterende foto’s, mooie man, jullie vriend en zoon. Ik wilde even laten weten, dat ik de website bekeken heb.
    Alle goed voor jullie allen, liefs, Anita


  2. Een mooie en waardige overdenking, Mariëlle, waarmee de herinnering aan Jaco in ere wordt gehouden.

    Heel, heel erg veel sterkte en troost toegewenst en onthoud: omnia vincit amor…

Geef een reactie

Jouw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.


*